top of page

Heerlijk, een glaasje wijn bij het eten. Maar hoelang kan je zo'n geopende fles bewaren?

Mousserende wijn

Mousserende wijn, in de volksmond ook wel bubbels of schuimwijn genoemd, blijft één tot drie dagen goed in de koelkast met een stop erop. Cava of Champagne zal iets langer lekker blijven dan Prosecco.


Witte wijn & rosé wijn

De meeste lichte, zoete witte en rosé wijnen blijven vijf tot zeven dagen goed in de koelkast met een kurk. Wijnen die steviger zijn (in vaktermen: wijnen met meer body) blijven maximum vijf dagen drinkbaar.


Rode wijn

Rode wijn bewaar je het best op een koele, donkere plaats. Met de kurk op de fles blijft de wijn drie tot vijf dagen lekker. Kleine tip: als je geen kamer hebt die koeler is dan ongeveer 21° C, bewaar je de fles beter in de koelkast. Maar haal 'm er wel op tijd terug uit zodat je de wijn op kamertemperatuur kan serveren!


Versterkte of destillatiewijn

Versterkte wijnen zoals Portwijn, Sherry of Madeira blijven langer goed dankzij de brandy. Je kan ze maar liefst 28 dagen bewaren op een koele, donkere plaats. Hoe zoeter de wijn, hoe langer ze lekker blijft.


Wijn in een doos

Omdat wijn in een doos niet in aanraking komt met zuurstof, blijft die lang goed. Zowel witte als rode wijn kan je twee tot drie weken bewaren in de koelkast.


33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page